Expositie nieuwe leden K26

 

Uitnodiging met namen

Oss, 29 oktober 2015

Beste kunstliefhebber,

De Stichting Kunst en Cultuur Oss nodigt u graag uit voor de expositie ‘Nieuwe leden’ die op donderdag 12 november 2015 van start gaat.
Deze veelzijdige expositie wordt verzorgd door 5 kunstenaars die gedurende het afgelopen jaar de gelederen van K26 versterkt hebben.

Annelies van Rijn is een veelzijdige kunstenaar met een fascinatie voor textiel.
Haar werk gaat over  het leven zelf, ze geeft vorm aan de beleving en beelden die ze daarbij ervaart.

Het werk van Don van Grunsven bevindt zich op het snijvlak van toegepaste en vrije kunst. Hij laat zich inspireren door materialen, kleuren, kunst, eerder eigen werk en soms de actualiteit.

Schilderen en grafiek zijn de passies van Ingrid Menge. Ooit is zij geïnspireerd geraakt door de manier waarop William Turner, een schilder/tekenaar uit de Engelse romantiek, zijn vormen oploste in mist en rook.

Geboeid door contrasten houdt Nicole Prein zowel van de soberheid van inkt en houtskool als van de uitbundigheid van kleur en dikke streken verf. De vrouw in volle glorie staat centraal in haar werk. Volle vormen, houding, de groeven van het leven….hoe komen zij tot uitdrukking in lijf, gezicht en lichaamstaal?

De olieverfschilderijen van Paul Spijkers hebben meestal een grote uiterlijke diversiteit. De werken die nu in K26 worden getoond, zijn vervaardigd in de periode 2014-2015 en lijken sterker op elkaar. Bijna alles is ondergeschikt gemaakt aan de expressie.

De opening van de tentoonstelling wordt verricht op zondag 22 november 2015 om 15.00 uur door ondergetekende. Aansluitend geven de kunstenaars uitleg over hun werk.

De expositie loopt tot en met zondag 20 december 2015.

We begroeten u graag.

Rob Beek

Voorzitter Stichting Kunst en Cultuur Oss

http://www.k26.nl/exposities/nu-in-k26